Ο Αλέξανδρος Μαντζούτσος εξελέγη νέος Aντιπρόεδρος του ΔΣΑ

Αθήνα, 23 Μαΐου 2022

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ – ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ», κ. Αλέξανδρος Μαντζούτσος, εξελέγη με ευρεία πλειοψηφία (13-6) νέος Αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Ο κ. Μαντζούτσος είναι ο μόνος στο παρόν προεδρείο που προέρχεται πολιτικά από την κεντροδεξιά (είχε τοποθετηθεί ανοιχτά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΝΔ), αλλά τυγχάνει ευρείας αποδοχής και από τους συναδέλφους του που πρόσκεινται στην ευρύτερη κεντροαριστερά.

Ήταν ο νεότερος υποψήφιος Πρόεδρος στις πρόσφατες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με πολύ μεγάλη απήχηση στους νέους δικηγόρους, στις κάλπες των οποίων κατετάγη δεύτερος, και μολονότι κατήλθε ως ανεξάρτητος, κατάφερε να αποσπάσει συνολικά περίπου το 10% του εκλογικού σώματος (1.141 ψήφους).

Για την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ευχαριστώ από καρδιάς τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ, για την τιμή που μου έκαναν να με εκλέξουν με ευρεία πλειοψηφία νέο Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας.

Η τιμή είναι αληθινά πολύ μεγάλη να εκλέγομαι -σε ηλικία μόλις 38 ετών- ο νεότερος στην πρόσφατη ιστορία Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, από Συμβούλους ως επί το πλείστον αρχαιότερους και εμπειρότερους εμού, οι οποίοι επέλεξαν να εμπιστευθούν έναν νέο άνθρωπο.

Την εμπιστοσύνη του ΔΣ, σε συνέχεια της εμπιστοσύνης των συναδέλφων στις πρόσφατες εκλογές, δεν την εκλαμβάνω ως επιβράβευση της μέχρι τώρα πορείας μου ή ως προστάδιο για την Προεδρία του ΔΣΑ, αλλά ως εντολή συλλογικής δράσης και ως πρόσκληση να αφιερώσω ακόμα περισσότερο χρόνο και ενέργεια στην υπηρεσία του δικηγορικού σώματος.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όλοι μαζί καλούμαστε να αξιοποιήσουμε την κληρονομιά των προκατόχων μας και να συμβάλουμε σε μία νέα, καλύτερη εκπροσώπηση.

Αυτός, άλλωστε, πρέπει να είναι ο στόχος κάθε διοίκησης σε μία δημοκρατική κοινωνία: εμείς πρέπει να είμαστε καλύτεροι από τους προηγούμενους και οι επόμενοι πρέπει να είναι καλύτεροι από εμάς.

Τη τετραετία που πέρασε, προσπάθησα, ως απλό μέλος του ΔΣ, να συνδράμω εποικοδομητικά, στο μέτρο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων μου, στις πιο σημαντικές δράσεις του Συλλόγου μας.

Συναισθανόμενος πλήρως την ευθύνη της θεσμικής εκπροσώπησης 25.000 δικηγόρων και ασκουμένων δικηγόρων, το ελάχιστο που δικαιούμαι να υποσχεθώ είναι ότι, αυτή την τετραετία, ο ΔΣΑ θα είναι για εμένα πρώτη προτεραιότητα, πάνω από κάθε επαγγελματική ή επιστημονική ενασχόληση, φίλους ή προσωπική ζωή.

Και ότι, με όλα τα λάθη και τις αδυναμίες μου, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ.

Καλή θητεία σε όλες-όλους!»