Δήλωση υποψηφίου Πρόεδρου ΔΣΑ, Αλέξανδρου Μαντζούτσου, για τις δικηγορικές εκλογές

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Όλο αυτό το διάστημα επιλέξαμε συνειδητά να μην κάνουμε σχεδόν τίποτα από ό,τι συνηθίζεται σε προεκλογικές περιόδους.

Επιλέξαμε η περίοδος που προηγήθηκε να είναι, όχι ένα άκρατο κυνήγι ψήφων, αλλά μια πρόγευση του ύφους, του ήθους, της νοοτροπίας και των πρακτικών που πιστεύουμε ότι πρέπει να διέπουν την επόμενη Διοίκηση του Συλλόγου μας.

Δεν εμπλακήκαμε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους υποψηφίους.
Δεν κάναμε εκδηλώσεις, δεδομένης της υγειονομικής κατάστασης, προκειμένου να μη θέσουμε άθελά μας την υγεία των συναδέλφων σε κίνδυνο.
Δεν στήσαμε τραπεζάκια.
Δεν πήραμε τηλέφωνα σε αγνώστους.
Δεν στείλαμε μαζικά μηνύματα / sms / emails με προεκλογικό υλικό, σεβόμενοι την ιδιωτικότητα του καθενός, μολονότι η ΑΠΔΠΧ το επέτρεψε.
Δεν κάναμε προεκλογικές αναρτήσεις στις ομάδες, για να μην ενοχλούμε τους συναδέλφους που μπαίνουν να ενημερωθούν για τα νομικά θέματα που τους αφορούν.
Δεν χρησιμοποιήσαμε επαγγελματίες για να φτιάξουμε επικοινωνιακά μπάνερ, βίντεο, διαφημιστικά σποτ.
Δεν γεμίσαμε τον τόπο σκουπίδια.

Πολλά από αυτά τα έχουμε κάνει και εμείς στο παρελθόν, γιατί έτσι μας είχαν μάθει οι προηγούμενοι.
Δεν μας εκφράζουν πια!

Αν θέλουμε να οικοδομήσουμε μια πραγματικά Νέα Εκπροσώπηση στο Σύλλογό μας, πρέπει -πρώτοι και πριν απ’ όλους- να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι!

Γι’ αυτό επενδύσαμε στο λόγο και όχι στην εικόνα.
Επενδύσαμε στην ουσία και όχι στον εντυπωσιασμό.

Επενδύσαμε στην άμεση, προσωπική επικοινωνία με χιλιάδες συναδέλφους, μέσα από την οποία διαμορφώθηκε πρώτα ο «Διάλογος για μια Νέα Εκπροσώπηση» (https://ne2021.gr/dialogos/) και έπειτα το «Προγραμματικό Πλαίσιο για μια Νέα Εκπροσώπηση 2021-2025»(https://ne2021.gr/programma/).

Μα πάνω απ’ όλα επενδύσαμε σε 24 πανάξιους συναδέλφους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Εκπροσώπησης (https://ne2021.gr/ypopsifioi-symvoyloi/), από όλο το φάσμα της δικηγορίας, με προτεραιότητα στη νέα γενιά!

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Παραμένουμε σε διαρκή επικοινωνία, αλλά επειδή έφτασε η Παρασκευή πριν από τις εκλογές, θα μου επιτρέψετε εμένα να μην κάνω άλλες δημόσιες ανακοινώσεις, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε με ησυχία αν αξίζει να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια.

Για τον ίδιο λόγο ενημερώνω ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν θα είμαι στημένος έξω από τα εκλογικά τμήματα να ενοχλώ γνωστούς και αγνώστους μήπως βγάλω καμιά ψήφο παραπάνω.

Θα είμαι στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ώστε όποιος θέλει να έρθει να με συναντήσει ο ίδιος ή να επικοινωνήσει μαζί μου για να πάω να τον συναντήσω εγώ.

Κλείνοντας, απευθύνω έκκληση σε όλες-όλους, αυτή την Κυριακή ή τη Δευτέρα, 7:00 πμ – 7:00 μμ, να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να προσέλθετε και να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα.

Ψηφίζουμε 1 φορά κάθε 4 χρόνια. Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Καλές εκλογές να έχουμε!
Καλή δύναμη για την επόμενη ημέρα!

Με τιμή,

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΠ. ΜΑΝΤΖΟΥΤΣΟΣ
Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΣΑ

Επικεφαλής του Συνδυασμού
«ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ – ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ»