Βενιαμίν (Μπέντζι) Μπατής

Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας

Ασκώ μάχιμη δικηγορία από το 2010 μέχρι σήμερα στους τομείς του ποινικού και του αστικού Δικαίου, με περαιτέρω εξειδίκευση στο τραπεζικό Δίκαιο. Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή Κομοτηνής (2008), όπου, ως φοιτητής, είχα την τιμή να διατελέσω Προεδρεύων του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής (2006-2007). Ολοκλήρωσα το ΜΔΕ Ευρωπαϊκού Δικαίου στον Τομέα Διεθνών Σπουδών με εξειδίκευση στο Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο και το Δίκαιο Ενέργειας (2014-2015).

Ως Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (2012-2014, 2017-2019) πρωτοστάτησα και πέτυχα τη συγκοινωνιακή διασύνδεση των δικαστηρίων (με την τότε λεωφορειακή γραμμή 070 «Γηροκομείο – Άρειος Πάγος – Δικαστήρια Ευελπίδων»). Επίσης εκπροσώπησα την ΕΑΝΔΑ σε επίπεδο Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά την επεξεργασία του νέου Κώδικα Δικηγόρων, όπου η συμμετοχή μας έγινε δεκτή για πρώτη φορά, προκειμένου να ακουστούν οι θέσεις και τα αιτήματα των νέων συναδέλφων.

Στη σύντομη θητεία μου ως Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (2019-2021), μεταξύ άλλων, ανέλαβα την πρωτοβουλία μαζί με τον Σωτήρη Διαμαντόπουλο και πετύχαμε να ενσωματωθεί στο νέο Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων πρόβλεψη για την αξιολόγησή τους, ως ένα πρώτο βήμα για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα απαξιωτικής και εν γένει αν(εξ)έλεγκτης συμπεριφοράς απέναντι στους συναδέλφους κατά την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω επίσης όλα όσα έχουμε κάνει από κοινού με τον Αλέξανδρο Μαντζούτσο τα τελευταία δέκα χρόνια σε επίπεδο ΔΣΑ και ΕΑΝΔΑ,  αλλά πρέπει να σημειώσω ότι η ουσία της συμπόρευσής μας είναι όλα όσα μπορούμε και πρέπει να κάνουμε στο μέλλον!

Αντί να παλεύουμε με ατομικές πρωτοβουλίες είναι καιρός να αλλάξουμε συνολικά και συλλογικά την εκπροσώπησή μας και να αποκτήσουμε ένα Σύλλογο που θα παράγει ουσιαστικό έργο και θα στέκεται ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ!

Αυτό είναι το νόημα της ΝΕΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ!

Επιστροφή στους υποψηφίους