Βενιαμίν (Μπέντζι) Μπατής

Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, αισθάνομαι την ανάγκη να πω δυο λόγια, καθώς σε έναν Σύλλογο 24.000 μελών είναι εύλογο να μη γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας προσωπικά.

Ασκώ μάχιμη δικηγορία από το 2010 μέχρι σήμερα στους τομείς του ποινικού και του αστικού Δικαίου, με περαιτέρω εξειδίκευση στο τραπεζικό Δίκαιο. Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή Κομοτηνής (2008), όπου, ως φοιτητής, είχα την τιμή να διατελέσω Προεδρεύων του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής (2006-2007). Ολοκλήρωσα το ΜΔΕ Ευρωπαϊκού Δικαίου στον Τομέα Διεθνών Σπουδών με εξειδίκευση στο Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο και το Δίκαιο Ενέργειας (2014-2015).

Ως Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (2012-2014, 2017-2019) πρωτοστάτησα και πέτυχα τη συγκοινωνιακή διασύνδεση των δικαστηρίων (με την τότε λεωφορειακή γραμμή 070 «Γηροκομείο – Άρειος Πάγος – Δικαστήρια Ευελπίδων»). Επίσης εκπροσώπησα την ΕΑΝΔΑ σε επίπεδο Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά την επεξεργασία του νέου Κώδικα Δικηγόρων, όπου η συμμετοχή μας έγινε δεκτή για πρώτη φορά, προκειμένου να ακουστούν οι θέσεις και τα αιτήματα των νέων συναδέλφων.

Στη σύντομη θητεία μου ως Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (2019-2021), μεταξύ άλλων, ανέλαβα την πρωτοβουλία μαζί με τον Σωτήρη Διαμαντόπουλο και πετύχαμε να ενσωματωθεί στο νέο Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων πρόβλεψη για την αξιολόγησή τους, ως ένα πρώτο βήμα για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα απαξιωτικής και εν γένει αν(εξ)έλεγκτης συμπεριφοράς απέναντι στους συναδέλφους κατά την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Δεν είναι εδώ ο κατάλληλος χώρος, ούτε θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να υπενθυμίσω όλα όσα έχουμε κάνει από κοινού με τον Αλέξανδρο Μαντζούτσο τα τελευταία δέκα χρόνια σε επίπεδο ΔΣΑ και ΕΑΝΔΑ.

Η ουσία της υποψηφιότητάς μου είναι όλα όσα μπορούμε και πρέπει να κάνουμε στο μέλλον!

Αντί να παλεύουμε με ατομικές πρωτοβουλίες είναι καιρός να αλλάξουμε συνολικά και συλλογικά την εκπροσώπησή μας και να αποκτήσουμε ένα Σύλλογο που θα παράγει ουσιαστικό έργο και θα στέκεται ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ!

Αυτό είναι το νόημα της ΝΕΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ!

Γι’ αυτό στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τον υποψήφιο Πρόεδρο Αλέξανδρο Μαντζούτσο και είμαι υπερήφανος που κατέρχομαι μαζί του ως υποψήφιος Σύμβουλος στις επικείμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας.

Ο Αλέξανδρος Μαντζούτσος είναι ο μόνος υποψήφιος Πρόεδρος που έχει σταθεί όλα αυτά τα χρόνια έμπρακτα δίπλα σε κάθε δικηγόρο και ο μόνος που έχει αποδείξει σε τέτοιο βαθμό ότι δεν τον νοιάζουν οι καρέκλες και τα αξιώματα.

Όλοι θυμόμαστε ότι ως Πρόεδρος της ΕΑΝΔΑ είχε παραιτηθεί από τη θέση του για το γενικότερο συμφέρον του κλάδου, ως έσχατο μέσο πίεσης προκειμένου να λήξει η πολύμηνη, αυτοκαταστροφική για τους δικηγόρους αποχή της περιόδου 2015-2016.

Συγχρόνως, αν και πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος Σύμβουλος του ΔΣΑ, ο Αλέξανδρος Μαντζούτσος δεν δίστασε να παραιτηθεί πριν από τη λήξη της θητείας του, προκειμένω να έχω τη δυνατότητα να θητεύσω και εγώ στο ΔΣ, καθώς μολονότι είχα εκλεγεί Σύμβουλος στις τελευταίες αρχαιρεσίες, λόγω του εκλογικού συστήματος δεν διατήρησα την έδρα μου μετά το αποτέλεσμα του β΄ γύρου και κατέλαβα θέση α΄ αναπληρωματικού Συμβούλου.

Θα είναι εξαιρετική τιμή για εμένα αν μου δώσετε την ευκαιρία να υπηρετήσω την κοινή μας προσπάθεια για μία Νέα Εκπροσώπηση, στην οποία δεσμεύομαι να αφοσιωθώ με όλες μου τις δυνάμεις, με όλο μου το χρόνο και την ενέργεια, με όλη μου την ψυχή, προκειμένου να οικοδομήσουμε ένα σύγχρονο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, αντάξιο του λειτουργήματός μας και του κλάδου μας.

Επιστροφή στους υποψηφίους