Σωτήριος Διαμαντόπουλος

Αναπληρωτής Πρόεδρος, αρμόδιος για το συντονισμό και την εποπτεία των Τομέων της Συντονιστικής Επιτροπής

Στις επικείμενες δικηγορικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος Σύμβουλος ΔΣΑ με τον Συνδυασμό «ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ – ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ», για μια νέα, αυθεντική, ουσιαστική, διεκδικητική εκπροσώπηση, στηρίζοντας υποψήφιο Πρόεδρο ΔΣΑ τον Αλέξανδρο Μαντζούτσο.

Με τον Αλέξανδρο, γνωριζόμαστε χρόνια, από νωρίς μας ένωσαν τα ίδια ιδανικά απέναντι στον μέσο Δικηγόρο, οι ίδιες ανησυχίες για την άσκηση του Λειτουργήματός μας στην πράξη, η ίδια επιθυμία ανιδιοτελούς αρωγής στον Συνάδελφο.

Μαζί με τον Αλέξανδρο Μαντζούτσο και τον Βενιαμίν Μπατή, έχουμε καταθέσει πληθώρα προτάσεων στο ΔΣ, έχουμε διοργανώσει επί σειρά ετών επιμορφωτικά σεμινάρια Δικηγόρων και Ασκούμενων Δικηγόρων, σεμινάρια προετοιμασίας υποψηφίων Δικηγόρων σε κάθε εξεταστική περίοδο, καθώς και σειρά φιλανθρωπικών δράσεων.

Ήρθε η ώρα οι ατομικές δράσεις να μετουσιωθούν σε κάτι μεγαλύτερο, συλλογικότερο και δυναμικότερο. Ήρθε η ώρα η συμμετοχή στα κοινά του Δικηγορικού Συλλόγου να συνοδευτεί από έμπρακτη βελτίωση των συνθηκών του επαγγέλματος, για ένα καλύτερο μέλλον για τον Δικηγόρο.

Στην προσπάθεια αυτή θα είμαι στην πρώτη γραμμή.

Στις προηγούμενες Δικηγορικές εκλογές του 2017, οι συνάδελφοι με εξέλεξαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, κάτι το οποίο θεωρώ ιδιαίτερη τιμή.

Ως Σύμβουλος του ΔΣΑ συμμετείχα ενεργά και δημιουργικά, με προτάσεις, σε όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου, συμμετείχα εποικοδομητικά σε Επιτροπές του ΔΣΑ, όπως ενδεικτικά στην Επιτροπή του Οργανισμού του ΔΣΑ, στην Επιτροπή Κατάρτισης και Διεξαγωγής των 40ωρων Σεμιναρίων GDPR, στην Επιτροπή για την Ίδρυση του Βρεφονηπιακού Σταθμού, στην Επιτροπή Επιλογής Τραπεζικού Συνεργάτη, στην Επιτροπή για τις ετήσιες κάρτες του ΟΑΣΑ, κλπ.

Από τη θέση του Συμβούλου του ΔΣΑ, κατά την τετραετία 2017-2021, κινήθηκα με αφοσίωση στη θέση που εκλέχθηκα και με γνώμονα το συμφέρον του Δικηγόρου, την άρση των εμποδίων κατά την άσκηση του Λειτουργήματος και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Συλλόγου στα μέλη του.

Από την παρουσία μου στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, γνωρίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο ο Σύλλογος λειτουργεί πρέπει να αλλάξει.

Πρέπει να τεθεί ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ στο επίκεντρο, πρέπει να υπάρξει ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ, ώστε ο ίδιος ο Σύλλογος να είναι έμπρακτα πάντα δίπλα στον Δικηγόρο και τα μέλη του να βιώσουν ότι κάτι πραγματικά αλλάζει και βελτιώνεται. Από την πλευρά μου, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση, έχοντας τη στήριξή σας για οδηγό.

Επιστροφή στους υποψηφίους