Κυριακή Σταμαδιάνου

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στους Μολάους Λακωνίας.

Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είμαι Δικηγόρος Αθηνών από το έτος 2009. Ασκώ μαχόμενη Δικηγορία και διατηρώ δικό μου γραφείο στο κέντρο της Αθήνας από το 2013 με ειδίκευση στο Αστικό και στο Εμπορικό Δίκαιο.

Είμαι έγγαμη και μητέρα ενός αγοριού δύο ετών.

Το 2010 εξελέγην για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών και ήμουν η Αρχισυντάκτρια του Περιοδικού της Ένωσης, ενώ κατά τα έτη 2011-2012 διετέλεσα Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών.

Κατά την περίοδο 2013-2014 και 2014-2015 διετέλεσα Πρόεδρος της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων, ούσα η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ένωσης καθώς και η μακροβιότερη Πρόεδρος.

Κατά τη θητεία μου στην Ένωση ως Προέδρου, έμεινα μακριά από λογικές κακώς εννοούμενου συνδικαλισμού, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα τη διατήρηση της αξιοπρέπειας του κλάδου μας, την εξωστρέφεια της Ένωσης και την ουσιαστική διεκδίκηση των συμφερόντων μας, επιτυγχάνοντας τη διατήρηση του Προγράμματος Άσκησης στα Δικαστήρια, παρά την έλλειψη κονδυλίων, την ευνοϊκότερη φορολόγηση των Ασκούμενων Δικηγόρων, την αύξηση της χρηματοδότησης του Προγράμματος Παροχής Δωρεάν Νομικής Βοήθειας για Νέους, τη διοργάνωση πλήθους επιστημονικών ημερίδων, σεμιναρίων και συνεδρίων, την αναβάθμιση της ιστοσελίδας της Ένωσής μας, την εξασφάλιση ετήσιας κάρτας απεριορίστων διαδρομών με έκπτωση και την εξασφάλιση έκπτωσης σε νομικά συγγράμματα.

Κατέρχομαι στις επερχόμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών της 28ης και 29ης Νοεμβρίου 2021, διότι πιστεύω ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσω των Κοινών Δράσεων και της Συμμετοχής, διότι πιστεύω ότι ο συνδικαλισμός πρέπει να παύσει να είναι ένα πεδίο στείρας αντιπαράθεσης και διαμάχης και διότι από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου λείπει η γυναικεία εκπροσώπηση και ευαισθησία.

Επιστροφή στους υποψηφίους