Κωνσταντίνα Λιούτα

Υπεύθυνη Τομέα Ισότητας των Φύλων & Οικογενειακής Υποστήριξης

Γεννήθηκα στην Αθήνα το έτος 1995 και έχω καταγωγή από τα Τρίκαλα και τη Λέσβο.

Είμαι κόρη του Δικηγόρου Αθηνών Αχιλλέα Κ. Λιούτα.

Εισήχθην στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το έτος 2013, από όπου αποφοίτησα το έτος 2017.

Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στο Αστικό Δίκαιο, με εξειδίκευση στο Δίκαιο των Προσωπικών Δεδομένων, το Δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και το Ηλεκτρονικό Αστικό Δίκαιο.

Στον επαγγελματικό τομέα: Από το έτος 2013 έως και σήμερα απασχολούμαι στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα μου, Αχιλλέα Κ. Λιούτα, το οποίο βρίσκεται στη Ραφήνα. Κυρίο αντικείμενό μου είναι υποθέσεις που καλύπτουν μεγάλο φάσμα του Αστικού, Εμπορικού και Ποινικού Δικαίου.

Τα προβλήματα του κλάδου μας, ιδιαίτερα των τελευταίων ετών, είναι όχι μόνο σοβαρά, αλλά δυστυχώς και συνεχώς αυξανόμενα, με αποτέλεσμα να δημιουργούν τις γνωστές σε όλους τους συναδέλφους δυσκολίες στην ομαλή και ικανοποιητική άσκηση του λειτουργήματος μας και να οδηγούν στην γενικότερη υποβάθμιση του δικηγορικού κλάδου.  Ο περιορισμός της δικηγορικής ύλης, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, οι χαμηλές αμοιβές, η φορολογική μεταχείριση, οι ανισότητες και οι διακρίσεις στους χώρους απασχόλησης, που όχι μόνο δεν καταπολεμώνται, αλλά εντείνονται διαρκώς, οι συνθήκες εργασίας των νέων δικηγόρων, οι οποίοι συχνά καθίσταται θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης, είναι μερικά μόνο από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα, τα οποία βάλλουν κατά των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας και πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Για τους λόγους αυτούς και έπειτα από σοβαρές και υπεύθυνες συζητήσεις με τον αγαπητό συνάδελφο Αλέξανδρο Απ. Μαντζούτσο, επικεφαλής του συνδυασμού αυτού, αποφάσισα να συμμετάσχω ως υποψήφια σύμβουλος στις επόμενες αρχαιρεσίες του ΔΣΑ. Πέραν του ενδιαφέροντος μου για τα κοινά που εκπροσωπεί ο σύλλογος μας και της θέλησης μου να προσφέρω δυναμικά στην αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών και στην πραγματική βελτίωση των συνθηκών ασκήσεως της δικηγορίας, έλαβα την απόφασή μου αυτή γνωρίζοντας πως θα είμαι δίπλα σε καταξιωμένους συναδέλφους της μαχόμενης δικηγορίας, γνώστες όλων των άμεσων και σοβαρών προβλημάτων του κλάδου, συναδέλφους που εκτιμώ και εμπιστεύομαι για την προθυμία τους και το πάθος τους να αγωνιστούν για την επίλυση των προβλημάτων αυτών και την προάσπιση των πραγματικών συμφερόντων και επαγγελματικών δικαιωμάτων των συναδέλφων δικηγόρων.

Επιστροφή στους υποψηφίους