Ιωάννης Μιχαλίτσης

Υπεύθυνος Τομέα Πρωτοδικείου Αθηνών

Τα δικηγορικά μου νάματα αν δεν αντιμετώπιζαν αρνητικά τον συνδικαλισμό, τον αντίκριζαν τουλάχιστον σκωπτικά και θα με συγχωρέσετε να έχω την άποψη πως τις περισσότερες φορές δεν έσφαλαν. Κούφιες φιλοδοξίες και προσπάθειες υπερπροβολής προς ίδιον συμφέρον ήταν πολλές φορές τα κίνητρα συμμετοχής στα καθ’ ημάς κοινά. Φιλοδοξία μου μόνη με την ενασχόληση με τα τοιαύτα είναι να πετύχω να τα ανατρέψω στο μερίδιο που μου αναλογεί καθώς και να προσφέρω στο ταπεινωμένο Λειτούργημα μας, σε συλλογικό επίπεδο.

Είχα την εύνοια να βλέπω τα δικηγορικά πράγματα εκ των έσω ων ακόμα φοιτητής και νομίζω πως ήρθε η ώρα να αλλάξει κάτι στο πως βλέπουμε τον εαυτό μας και αυτό να προκαλέσει αντανάκλαση στην κοινωνία και κατά συνέπεια στην εκάστοτε κυβέρνηση, στις εκάστοτε διεκδικήσεις μας! Η διεξοδική απαρίθμηση του τι πρέπει να αλλάξει περισσεύει σε αυτό το σημείο ενώ μαξιμαλιστικές υποσχέσεις κανείς εκ του Συνδυασμού δε πρόκειται να δώσει.  Αντίπαλος μας όμως σίγουρα οι παρωχημένες νοοτροπίες και δη η νοοτροπία του ότι τίποτε δεν αλλάζει .

Συνάδελφοι θα μου επιτρέψετε να εμπνέομαι από την πλούσια ιστορία του Συλλόγου μας, τη συνέπεια του Ευάγγελου Μαχαίρα, την μαχητικότητα του Βαγγέλη του Γιαννόπουλου και τη καθαρότητα του βλέμματος του αείμνηστου Μιχάλη.

Στις 28 και 29 του Νοεμβρίου θα δοθεί μια μάχη για το αν το Συλλογικό μας Όργανο αλλάξει εικόνα και τακτικές.

Το τελευταίο καιρό τα πλήγματα που δεχόμαστε πέραν της οικονομικής ασφυξίας είναι πρωτίστως πλήγματα στην αξιοπρέπεια μας.

Προσχωρώ στον Συνδυασμό του Αλέξανδρου Μαντζούτσου γιατί έχει δύο τουλάχιστον χαρακτηριστικά τα οποία εκτιμώ ιδιαίτερα. Δε δίστασε σε κρίσιμες στιγμές να αποδείξει οτι η καρέκλα είναι απλά ένα μέσο και όχι αυτοσκοπός ενώ επιλέγει άτομα γύρω του τα οποία παραμερίζουν τις πολιτικές τους καταβολές για το συλλογικό καλό μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Τυγχάνει να έχω έποψη Συλλογικών Οργάνων και Σωματείων τα οποία θα ζήλευαν την επιστημονική μας κατάρτιση. Παρ’ όλα αυτα, ένεκα της συλλογικής τους συμφωνίας σε κάποιους βασικούς οδοδείκτες σήμερα προπορεύονται.

Κακά τα ψέματα.

Ό,τι χρόνια απαξιώνεται δεν αναγεννάται εν μια νυκτί. Θα είμαστε παρόντες και πριν τις εκλογές και μετά από αυτές, με διάθεση προσφοράς και δημιουργίας.

Επιστροφή στους υποψηφίους