Γεώργιος Τρίγγας

Υπεύθυνος Τομέα Ψηφιοποίησης Υπηρεσιών Δικηγορικού Συλλόγου – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημόσιας Διοίκησης

Είμαι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Κατέχω Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο και στη Διαιτησία (με διάκριση και βράβευση), αποκτηθέν στο Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας. Επί σειρά ετών διετέλεσα ερευνητής και συγγραφέας νομικών άρθρων για το Αγγλικό Πανεπιστήμιο «London College of Business Management & Information Technology», καθώς και εκπρόσωπος των μεταπτυχιακών φοιτητών ενώπιον του συμβουλίου του Πανεπιστημίου «University of Bedfordshire» την ακαδημαϊκή περίοδο 2015-2016.

Επιπλέον, είμαι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Διδασκόντων Κολλεγίων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και ανήκω στο εκπαιδευτικό δυναμικό του Aegean College σε συνεργασία με κρατικά Βρετανικά Πανεπιστήμια.

Είμαι σίγουρος ότι με τους περισσότερους από εσάς έχουμε συναντηθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων και με άλλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είτε το αποδεχόμαστε είτε όχι, στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή αποτελούν την «αγορά της αρχαίας Αθήνας», το μέρος της δημόσιας συνάντησής μας. Ασχολούμαι με όλο το φάσμα της νομικής επιστήμης. Αποφεύγω και διαφωνώ πλήρως με τις ταμπέλες (μάχιμος – ποινικολόγος – εργατολόγος κ.λ.π.), καθώς πιστεύω ότι όλοι οι δικηγόροι ανεξάρτητα από το μέρος που παρέχουν τις υπηρεσίες τους είτε αυτό είναι το δικαστήριο, είτε τα γραφεία μιας εταιρίας ή ενός οργανισμού, παράγουν το ίδιο πνευματικό έργο, δικαιούνται της ίδιας εκτίμησης από τους συναδέλφους, τον Σύλλογό μας και όλους τους κοινωνικούς παράγοντες και επιπλέον χρειάζονται την ίδια εκπροσώπηση στη διασφάλιση των δικαιωμάτων άσκησης του λειτουργήματός τους.

Όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα, τα οποία μπορεί να είναι διαφορετικά (ανάλογα με την ιδιότητα του καθενός μας – αυτοαπασχολούμενοι και έμμισθοι), αλλά δεν παύουν να αποτελούν προβλήματα, τα οποία χρειάζονται λύσεις προκειμένου να απολαμβάνουμε όλοι με αυτοεκτίμηση και αξιοπρέπεια το λειτούργημά μας. Δεν είμαι υπέρμαχος των βαρύγδουπων δηλώσεων και των ατέρμονων και ατελέσφορων συζητήσεων. Αυτό που θέλω είναι με μετριοφροσύνη, απλότητα και αποτελεσματικότητα, να συνεργαστούμε όλοι μαζί προς τον κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος από το να νιώσουμε όλοι ίσα μέλη που ανήκουν σ’ έναν σύλλογο που μας φροντίζει, μας υπερασπίζεται και εκπροσωπεί τον καθένα από εμάς χωρίς διάκριση, από τον νέο δικηγόρο που βιώνει την ανασφάλεια της απειρίας του μέχρι τον παλαιό δικηγόρο που βιώνει την ανασφάλεια της εποχής μας (π.χ. σε ό, τι αφορά τον τρόπο παροχής των υπηρεσιών μας με ηλεκτρονικά μέσα).

Μετά από ώριμη σκέψη, χωρίς να αιθεροβατώ, πάντα γειωμένος στην πραγματικότητα, αποφάσισα να συμμετέχω ως υποψήφιος Σύμβουλος στις επερχόμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με το Συνδυασμό «ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ – ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ», με υποψήφιο Πρόεδρο τον αξιότιμο συνάδελφο Αλέξανδρο Μαντζούτσο, ο οποίος έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του χρόνια τώρα με πλήρη επιτυχία και διακρίνεται για τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, την ευφυΐα του και την υπομονετική προσήλωση στον στόχο του. Η  κομματική «αχρωματοψία», αλλά και η πολυφωνία που υπάρχει μέσα σε μια εξαιρετικά ισορροπημένη ομάδα, όλοι προσεκτικά επιλεγμένοι από τον ίδιο τον Αλέξανδρο, όλοι αξιόλογοι και νέοι συνάδελφοι, με έπεισαν ώστε να πάρω την απόφαση, να στηρίξω έμπρακτα την υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Μαντζούτσου ως προέδρου του Συλλόγου μας.

Με ευγένεια, καταδεκτικότητα και με τη στήριξή σας, από σήμερα και στο εξής είμαι έμπρακτα δίπλα σε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε διάκριση.

Επιστροφή στους υποψηφίους