Ελένη Τζούλια

Υπεύθυνη Τομέα Παρακολούθησης Νομοθετικού Έργου

Μου προτάθηκε από τον Αλέξανδρο Μαντζούτσο να συμμετάσχω στο συνδυασμό ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ – ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ως υποψήφια σύμβουλος ΔΣΑ στις αρχαιρεσίες της 28ης και 29ης Νοεμβρίου 2021.

Ο Αλέξανδρος μου εμπιστεύεται τα τελευταία χρόνια τη διδασκαλία του εμπορικού δικαίου στους σεμιναριακούς κύκλους που διοργανώνει κυρίως για το διαγωνισμό υποψηφίων δικηγόρων. Στις δράσεις αυτές συμμετέχω με μεγάλη χαρά και προφανώς αφιλοκερδώς, εφόσον, αφενός άπτονται των επιστημονικών ενδιαφερόντων μου και, αφετέρου, μου δίνουν την ευκαιρία να συνδράμω στην κατάρτιση νέων νομικών και δη συναδέλφων μου.

Στα πλαίσια της παραπάνω συνεργασίας μας, διέκρινα στο πρόσωπο του Αλέξανδρου πολλές αρετές, όπως μεθοδικότητα, οργανωτικότητα, συνέπεια, αλλά και τη διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά, ενίσχυση του επιστημονικού υποβάθρου του κλάδου και στήριξη του νέου δικηγόρου. Επειδή, λοιπόν, ο Αλέξανδρος Μαντζούτσος είναι ένας συνεργάτης που εκτιμώ και εμπιστεύομαι, αλλά και επειδή μοιραζόμαστε κοινά ιδανικά και πιστεύω, αποδέχτηκα με χαρά την πρότασή του να συμμετάσχω στις επικείμενες αρχαιρεσίες ως υποψήφια σύμβουλος με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ – ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ και στηρίζω την κοινή μας προσπάθεια με ενθουσιασμό και αισιοδοξία. 

Αναφορικά με εμένα, φέρω τη δικηγορική ιδιότητα από το 2006. Διατηρώ δικηγορικό γραφείο και ασκώ μάχιμη δικηγορία. Είμαι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο εμπορικό δίκαιο. Ασκώ διδακτικά καθήκοντα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2018. Αρθρογραφώ σε νομικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είμαι δημιουργός του νομικού blog «Justina.gr».

Γνωρίζοντας εκ των έσω τις δυσχέρειες που προέκυψαν την τελευταία δεκαετία σε σχέση με την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος, προσβλέπω η ίδια σε μια Νέα Εκπροσώπηση που θα προασπίζεται και θα κατοχυρώνει τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, προάγοντας ταυτόχρονα τον επιστημονικό χαρακτήρα του κλάδου μας. Θα είναι μεγάλη μου τιμή να μου δώσετε την ευκαιρία με την ψήφο σας, να συμμετάσχω έμπρακτα στην υλοποίηση των παραπάνω στόχων με όσα εφόδια διαθέτω.

Επιστροφή στους υποψηφίους