Ελένη Παλιούρα

Στις προσεχείς αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του ΔΣΑ συμμετέχω ως υποψήφια σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ – ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ» με υποψήφιο πρόεδρο τον Αλέξανδρο Μαντζούτσο.

Είμαι μέλος του ΔΣΑ από το 2018 και ασκώ μαχόμενη δικηγορία. Μπήκα στο χώρο σε μία περίοδο που ήδη υπήρχε πλήθος προβλημάτων στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, με αποτέλεσμα οι νέοι συνάδελφοι να βρισκόμαστε σε μια μετέωρη κατάσταση ως προς τις επιλογές που είχαμε μπροστά μας και τις αποφάσεις που καλούμασταν να λάβουμε.

Να μείνεις Ελλάδα ή να φύγεις εξωτερικό;

Να κάνεις μαχόμενη δικηγορία ή να αναζητήσεις άλλες διεξόδους;

Και άλλα τόσα ερωτήματα που στοιχειοθετούν μια καθημερινότητα με πολυάριθμες προκλήσεις, πολλά ενδεχόμενα απογοήτευσης αλλά και χαρές εν τέλει που έρχονται μέσα από την προσπάθεια και τη συνειδητοποίηση της επιθυμητής για τον καθένα δράσης.

Μέσα από τις προσεχείς εκλογές είναι σημαντικό να δώσουμε το παρόν τόσο οι παλαιότεροι και γεμάτοι εμπειρία όσο και οι πιο νέοι, οι οποίοι είναι απαραίτητο να έχουμε δραστηριότητα, όχι ως «υποψήφιοι» και «ψηφοφόροι» αλλά ως επαγγελματίες που βρισκόμαστε σε διάλογο.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας προβληματίζουν, που ξεκινούν από τα πιο σύνθετα, όπως το εκάστοτε κανονιστικό πλαίσιο που μας επηρεάζει και τελειώνουν στα πιο καθημερινά, όπως οι συνεργασίες και η δυνατότητα επιλογών από τις οποίες μπορεί κάποιος να ζει αξιοπρεπώς.

Η δικηγορία είναι μια καθημερινότητα με συνεχείς προκλήσεις και εναλλαγές, με απαιτήσεις γερών νεύρων και εν τέλει μια καθημερινότητα που συνδυάζει την πράξη και την θεωρητική γνώση.

Λίγα λόγια για εμένα:

Σπούδασα στην Αθήνα όπου και παρέμεινα πραγματοποιώντας τη δικηγορική μου άσκηση στη νομική υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ πλέον διατηρώ δικό μου γραφείο.

Είμαι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων από το 2016 και της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού της περιοδικού Δημόσιο Δίκαιο.

Επίσης, έχω διατελέσει μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας ΕΚΠΑ, καθώς και μέλος του προεδρείου του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλίας το 2019.

Τέλος, τα ακαδημαϊκά μου ενδιαφέροντα εκτείνονται στον τομέα του Εκκλησιαστικού Δικαίου και του δικαίου των θρησκευμάτων, έχοντας εκδώσει δύο σχετικά συγγράμματα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αλέξανδρο για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στη συλλογική προσπάθεια ανάδειξης της καθημερινότητας των ζητημάτων που μας απασχολούν, με την απλότητα που ταιριάζει στη μεταξύ μας επικοινωνία.

Επιστροφή στους υποψηφίους