Ελένη Παλιούρα

Υπεύθυνη Τομέα Αλλοδαπών & Μετανάστευσης – Προσφυγικού & Μεταναστευτικού Δικαίου (Υπηρεσίες, Νομοθεσία, ΜΚΟ & Δικηγορική Πρακτική)

Κατάγομαι από την Ελασσόνα και αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή Αθηνών.

Ασκώ μαχόμενη δικηγορία από το 2018 διατηρώντας δικηγορικό γραφείο και σταθερή συνεργασία με συναδέλφους, με τους οποίους εργαζόμαστε ως ομάδα.

Πραγματοποίησα τη δικηγορική μου άσκηση στη νομική υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ έχω πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση και στη νομική υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Οι μεταπτυχιακές μου σπουδές είναι πάνω στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο και στο Κανονικό Δίκαιο της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ενώ την τρέχουσα περίοδο είμαι Υποψήφια Διδάκτωρ Εκκλησιαστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα ανθρώπινα δικαιώματα, με έμφαση στα ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας, πάνω στα οποία αρθρογραφώ τακτικά.

Είμαι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων από το 2016 και της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού της περιοδικού Δημόσιο Δίκαιο.

Επίσης, έχω διατελέσει μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας ΕΚΠΑ, καθώς και μέλος του προεδρείου του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλίας το 2019.

Τέλος, στο πλαίσιο της άσκησης της δικηγορίας, ασχολούμαι με ζητήματα προσφυγικού-μεταναστευτικού δικαίου, έχοντας, επίσης, συνεργαστεί με τη ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ-Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων.

 

Επιστροφή στους υποψηφίους