Διονύσιος – Ευγένιος (Διογένης) Πανάγαρης

Υπεύθυνος Τομέα Προαγωγής Αθλητικού Πνεύματος – Αθλητικών Ομάδων του Δικηγορικού Συλλόγου

Με ιδιαίτερη τιμή και πολλή χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του Αλέξανδρου Μαντζούτσου να κατέλθω ως υποψήφιος Σύμβουλος στις προσεχείς αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας με το συνδυασμό «ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ – ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ».

Θα μου επιτρέψετε καταρχάς να «συστηθώ» για όσες-όσους συναδέλφους δεν έχει τύχει να γνωριστούμε προσωπικά.

Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή Αθηνών (2016) και ακολούθως έλαβα ΜΔΕ στο Φορολογικό Δίκαιο (2018).

Ως φοιτητής είχα απασχοληθεί σε Λογιστικό – Φοροτεχνικό Γραφείο, όπου είχα την ευκαιρία να αποκτήσω σημαντική πρακτική εμπειρία στη διαχείριση φορολογικών ζητημάτων.

Έχω συμμετάσχει ως εισηγητής και μέλος οργανωτικής επιτροπής σε δύο συνέδρια Φορολογικού Δικαίου στην Αθήνα.

Σήμερα ασκώ μάχιμη δικηγορία στους τομείς του Αστικού, Ποινικού και Φορολογικού Δικαίου.

Τα τελευταία τρία χρόνια συμμετέχω στη διοργάνωση σεμιναρίων για νέους και ασκούμενους δικηγόρους, ιδίως στα αντικείμενα του Εμπορικού Δικαίου και του Κώδικα Δικηγόρων & Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγορικού Λειτουργήματος.

Ανέλαβα την πρωτοβουλία σύνταξης φορολογικού οδηγού σχετικά με το ποιες δαπάνες εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδά μας, ώστε όλοι οι συνάδελφοι να γνωρίζουν τι μπορεί να καταχωρηθεί ως «έξοδο» κατά τη φορολογική νομοθεσία και κανένας συνάδελφος να μην πληρώνει υψηλότερους φόρους από εκείνους που του αναλογούν («Οδηγός Εκπιπτόμενων Φορολογικών Δαπανών», Αθήνα 2019 – διατίθεται δωρεάν).

Συγχρόνως ασχολούμαι ενεργά με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Τα τελευταία πέντε χρόνια δραστηριοποιούμαι σε ποδοσφαιρικές ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων.

Πιστεύω ότι έφτασε επιτέλους η στιγμή, όλοι εμείς που είμαστε ο «μέσος Δικηγόρος» να ασχοληθούμε ενεργά με την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων που μας απασχολούν.

Ως σχετικά νέος δικηγόρος, βιώνοντας τα τελευταία πέντε (5) χρόνια στο έπακρο τις δυσχέρειες της επαγγελματικής καθημερινότητας, προτεραιότητά μου είναι η στήριξη ιδίως των νέων συναδέλφων, εκείνων που έχουν περισσότερη ανάγκη, αλλά και των ασκούμενων δικηγόρων, οι οποίοι παραμένουν μέχρι σήμερα χωρίς καμία ουσιαστική εκπροσώπηση.

Και δυστυχώς δεν είναι οι μόνοι!

Η (μη) εκπροσώπησή μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει!

Συναισθάνομαι πλήρως τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος, αλλά με ειλικρινή αφοσίωση στον κοινό σκοπό και διαρκή συνεργασία όλων των συναδέλφων που συμμετέχουμε στην προσπάθεια για μια Νέα Εκπροσώπηση, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Με αυτές τις σύντομες σκέψεις, με ειλικρινή διάθεση προσφοράς και με τη δέσμευση ότι θα είμαι πάντα δίπλα στους συναδέλφους μου για οτιδήποτε μπορώ να φανώ χρήσιμος, θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση σας.

Επιστροφή στους υποψηφίους