Χριστιάννα Νακέλλη

Υπεύθυνη Τομέα Εφετείου Αθηνών – Αρείου Πάγου

Θέτω υποψηφιότητα και συμμετέχω στις αρχαιρεσίες της 28ης & 29ης Νοεμβρίου 2021 με τον συνδυασμό του Αλέξανδρου Μαντζούτσου ο οποίος μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ – ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ», δίνοντάς μου την επιλογή της ενεργοποίησης και της συμμετοχής στα δρώμενα και τις εξελίξεις του επαγγελματικού μας χώρου.

Ο συνδυασμός μας φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει ένα πεδίο δράσεων για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των δικηγόρων. Επιχειρεί να διαμορφώσει νέες προοπτικές για το λειτούργημά μας. Αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις του δικηγορικού σώματος για να διασφαλίσει την ενότητα και την συνοχή του καθώς και τον δημοκρατικό τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του πολυπληθέστερου και ενός από τους πλέον ιστορικούς επιστημονικούς Συλλόγους της χώρας.

Λίγα λόγια για μένα και την πορεία μου.

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στη Σύρο.

Αποφοίτησα από τη Σχολή Δελασάλ κι εν συνεχεία από το ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Σύρου και το 1ο Ενιαίο Λύκειο Σύρου.

Είμαι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδίκευση στο Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ενέργειας από τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Τμήματος Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σήμερα είμαι υποψήφια Διδάκτωρ Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στον τομέα της αναγκαστικής εκτέλεσης.

Ασκώ ενεργά τη δικηγορία από το 2010 και διατηρώ γραφείο σε συνεργασία με έμπειρους συναδέλφους του Συλλόγου μας.

Είμαι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.

Η υπερδεκαετής διαδρομή μου στον χώρο της μαχόμενης δικηγορίας με κατέστησε κοινωνό των προβλημάτων του κλάδου μας και κυρίως των ζητημάτων με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η νέα γενιά Δικηγόρων.

Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, η Δικηγορία δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε, μετά από διετή σχεδόν αδράνεια στην οποία εξαναγκάσθηκαν οι Δικηγόροι, λόγω των κλειστών Δικαστηρίων την περίοδο της πανδημίας, με απότοκο συνέπεια τη συρρίκνωση της Δικηγορικής ύλης, τη συσσώρευση των ματαιωμένων υποθέσεων και τον προσδιορισμό τους σε απώτατες δικασίμους, οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της εύλογης διάρκειας της Δίκης, την έλλειψη δομών, υποδομών και οργάνωσης στα μεγαλύτερα Δικαστήρια της Χώρας, η οποία οδηγεί τους δικηγόρους σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου καθημερινά ακόμη και για το αυτονόητο, όπως η κατάθεση δικογράφων και η λήψη αντιγράφων.

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη της συναδελφικής αλληλεγγύης και της από κοινού αντιμετώπισης των βιοτικών μας προβλημάτων που είναι εκρηκτικά.

Επιστροφή στους υποψηφίους