Αντώνιος Μαγκίνας

Υπεύθυνος Τομέα Εποπτείας Συνθηκών Απασχόλησης των Συνεργατών Δικηγόρων – Ίσης Μεταχείρισης – Καταπολέμησης των Διακρίσεων

Είμαι Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών.

Κατάγομαι από τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ηλείας.

Το 2014 εισήχθην στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή.

Τα τέσσερα αυτά χρόνια ασχολήθηκα ενεργά με τον Φοιτητικό Σύλλογο «Κώστας Βάρναλης» και τα ζητήματα που τον απασχολούσαν.

Παράλληλα συμμετείχα σε δεκάδες σεμινάρια και ακαδημαϊκές εκδηλώσεις νομικού αλλά και πολιτικού ενδιαφέροντος μέχρι τον Ιούνιο του 2019 που αποφοίτησα.

Τον Αύγουστο του 2019, μετά το πέρας της στρατιωτικής μου θητείας, γράφτηκα ως ασκούμενος δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΔΠΜΣ «Δίκαιο και Οικονομία».

Το αμέσως επόμενο έτος, τον Οκτώβριο του 2020, ξεκίνησα το ΠΜΣ του Δημοσίου Δικαίου και Δημοσίων Πολιτικών με ειδίκευση στο Φορολογικό Δίκαιο στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της 18μηνης πρακτικής άσκησης και τις εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών τον Σεπτέμβριο αυτού του έτους γράφτηκα στο Σύλλογό μας.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες που ήρθα σε επαφή με την δικηγορική καθημερινότητα διαπίστωσα αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και καλούμαστε να ξεπεράσουμε για την ορθή άσκηση του λειτουργήματος.

Ο αντίκτυπος αυτών των προβλημάτων σε συνδυασμό με τη  γενικότερη οικονομική κρίση οδηγούν πολλούς νέους συναδέλφους, πολλούς από εμάς, σε αδιέξοδο είτε επαγγελματικό είτε οικονομικό.

Οι ουτοπικές δηλώσεις και οι ατελέσφορες συζητήσεις ήταν διαχρονικά κάτι που απέφευγα.

Στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθώ κι ως υποψήφιος σύμβουλος του ΔΣΑ.

Πρωταρχικός στόχος είναι η συμμετοχή.

Επιθυμώ τη συλλογική δράση ιδίως από νέους συναδέλφους.

Οφείλουμε τόσο στον κλάδο όσο και στη γενιά μας έναν σύγχρονο Σύλλογο με συνεχή εξέλιξη.

Είμαι βέβαιος πως μαζί θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε πολλά από τα προσκόμματα και να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας.

Για τους λόγους αυτούς και με διάθεση ύπαρξης ενός ανοικτού διαλόγου θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συζητήσω με τον καθένα ξεχωριστά.

Επιστροφή στους υποψηφίους