Αμαλία Γραμματικού

Υπεύθυνη Τομέα Συναδέλφων ΑμεΑ

Είμαι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και ασκώ δικηγορία από το 2008.

Μετά από πολλή προσπάθεια, έχω καταφέρει και διατηρώ το δικό μου δικηγορικό γραφείο, πλησίον των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Ως σύζυγος και μητέρα δικηγόρος, η ανταπόκριση στις αυξημένες απαιτήσεις της δικηγορικής καθημερινότητας προφανώς δεν είναι για εμένα καθόλου εύκολη, όμως παρόλα αυτά δεν το βάζω κάτω.

Όπως άλλωστε δεν το έβαλα ποτέ κάτω και για το προσωπικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω από παιδί (βαρηκοΐα). Ως ΑμεΑ χρειάστηκε πάντα να προσπαθώ πολύ περισσότερο, όμως αυτό δεν με εμπόδισε από το να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και να εξελιχθώ επαγγελματικά.

Παρόλα αυτά, είναι γεγονός ότι οι δυσχέρειες στην καθημερινή άσκηση της δικηγορίας για τους συναδέλφους ΑμεΑ παραμένουν. Στη δική μου προσωπική περίπτωση, για παράδειγμα, ο ασφαλιστικός φορέας δεν καλύπτει σημαντικές δαπάνες, όπως την αγορά και τη συντήρηση ενός επεξεργαστή ομιλίας, το κόστος των οποίων είναι τις περισσότερες φορές απαγορευτικό.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών πρέπει να αντιμετωπίζει όλους τους συναδέλφους ως ισότιμα μέλη του και να στέκεται έμπρακτα δίπλα σε εκείνους που τον έχουν περισσότερο ανάγκη.

Για τους λόγους αυτούς αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας, με το συνδυασμό «ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ – ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ» και υποψήφιο Πρόεδρο τον εξαίρετο συνάδελφο Αλέξανδρο Μαντζούτσο, ο οποίος διακρίνεται για το ήθος και την ακεραιότητά του και έχει έμπρακτα αποδείξει το ενδιαφέρον του για όλους μας.

Πρωταρχικός μου στόχος μου είναι να συμβάλω στη στήριξη των συναδέλφων ΑμεΑ, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, καθώς και στην προσβασιμότητα όλων στις υπηρεσίες του Συλλόγου, των Δικαστηρίων και όπου αλλού χρειάζεται για την απρόσκοπτη άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Εξίσου επιζητώ να συμβάλω στη στήριξη όλων των επιμέρους κατηγοριών συναδέλφων, και ιδίως των πιο αδύναμων, όπως είναι η γυναίκα δικηγόρος για τις διακρίσεις που συχνά υφίσταται στους χώρους απασχόλησης, η μητέρα δικηγόρος, ο νέος και ασκούμενος δικηγόρος, αλλά και όλοι οι συνάδελφοι που ασκούν δικηγορία χωρίς να γίνονται σεβαστά ακόμα και τα βασικά τους δικαιώματα.

Με αυτές τις σύντομες σκέψεις θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση σας.

Επιστροφή στους υποψηφίους