Αγγελική Γολεμάτη

Υπεύθυνη Τομέα Συνεργασίας με Δικηγορικούς Συλλόγους & Νομικές Οργανώσεις του Εξωτερικού

Είμαι δικηγόρος Αθηνών από το 2000 και ασχολούμαι κυρίως με το Αστικό, το Εμπορικό και το Χρηματιστηριακό Δίκαιο.

Με την γέννηση της κόρης μου έβαλα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, σε δεύτερη προτεραιότητα καθώς λόγω και των παράλληλων σπουδών μου στην Παιδαγωγική, γνωρίζω πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των γονέων στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, ιδίως στα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Επιστρέφοντας στην μάχιμη δικηγορία, βίωσα από πρώτο χέρι την υψηλή φορολογία και  όλα εκείνα τα προβλήματα που έχουν οδηγήσει την πλειονότητα των συναδέλφων σε αδιέξοδο. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση, η υψηλή φορολογία που επιτείνεται ακόμα περισσότερο με το ΦΠΑ, το τέλος επιτηδεύματος, οι δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές, οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης, αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για την παραμονή στο επάγγελμα όχι μόνο για τους νεότερους συναδέλφους αλλά και για τους «παλιούς».   Παρόλα αυτά δεν το βάζω κάτω. Με όλες τις δυσκολίες που συνεπάγεται σήμερα η άσκηση της δικηγορίας, ίσως ακόμα περισσότερο για μία μητέρα δικηγόρο, προσπαθώ ν ανταποκρίνομαι στις καθημερινές απαιτήσεις του επαγγέλματος και συγχρόνως να διευρύνω τις γνώσεις μου, ώστε να μπορώ να εξελίσσομαι επιστημονικά και επαγγελματικά. Φέτος για παράδειγμα  παρακολουθώ το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης e-learning του ΕΚΠΑ «Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων ΗRM».

Στις επικείμενες εκλογές του ΔΣΑ θα είμαι υποψήφια σύμβουλος με το συνδυασμό «ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ- ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ» και υποψήφιο πρόεδρο τον Αλέξανδρο Μαντζούτσο.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά προέκυψε από την ανάγκη να προσφέρω με όποιον τρόπο μπορώ στον/στην συνάδελφο, αλλά και από την ενθάρρυνση και την θετικότητα που εισέπραξα από τον Αλέξανδρο Μαντζούτσο. Τον Αλέξανδρο τον γνώρισα πριν από τέσσερα χρόνια και αμέσως κέρδισε την εμπιστοσύνη μου, την οποία επιβεβαιώνει καθημερινά, με το να στέκεται έμπρακτα, σταθερά και αδιάλειπτα, δίπλα στα προβλήματα όλων μας, εξαντλώντας πάντοτε κάθε δυνατότητα για την επίλυση τους.

Ο Σύλλογός μας πρέπει να αποκτήσει επιτέλους μία διοίκηση που θα εργάζεται με σεμνότητα και μεθοδικότητα για την παραγωγή ουσιαστικού έργου. Σε αυτή τη προσπάθεια επιθυμώ να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις και θα είναι τιμή για μένα να με στηρίξετε με την επιλογή σας.

Επιστροφή στους υποψηφίους